Levertijd Sieraden is een week. Bestelt u een product van zeil, dan neem ik na bestelling contact met u op om af te stemmen over leveringstijd.

Petra: “Ik heet je van harte welkom op de website bij 5VOET. De site dient vooral om je een beeld te geven van de mogelijkheden. Alles wordt op maat gemaakt na bestelling. Om de keuzes & bestelling wat makkelijker te maken heb ik een aantal “standaard” producten met prijzen in de webwinkel staan. De items die direct leverbaar zijn, zijn producten die ik als voorbeeld heb vervaardigd. Neem gerust contact op of maak een afspraak om je wensen te bespreken.” 

WEBWINKEL

5VOET & UPCYCLE

kevlar

laminaat met kevlar

Dacron

 

Oude zeildoeken die niet meer bruikbaar zijn om mee te zeilen, zijn de basis voor upcycle producten.

Dacron

5VOET maakt het meest van Dacron doek. Dit is een sterk en slijtvast doek van polyethyleentheerefflataat. Een nieuw zeil is stijf zodat je het doek tijdens het varen mooi vlak kunt trekken wat maakt dat je er “hard en hoog” mee gaat je vaart. Het doek verliest bij gebruik deze stijfheid maar blijft wel sterk. Daarom is het uitermate geschikt voor tassen bijvoorbeeld.

Dacron is ongevoelig voor zuren. Dus een douchegordijn van dacron gaat jáááren mee en kan dus in de wasmachine of bewerkt worden met azijn. 

Kevlar

Een hightech materiaal. Kevlar behoudt zijn stijfheid beter dan Dacron. Het is een hittebestendige, synthetische para-aramidevezel met een moleculaire structuur van vele verbindingen met tussenschakels waardoor Kevlar ongelofelijk sterk is. Zet geen schaar in kevlar, want hij wordt bot. Kevlar zeilen worden bijeen gehouden door een taffeeta coating en deze slijt door UV licht.

Kevlar zeilen zie je vooral tijdens het wedstrijd zeilen. Al jaren zag ik deze doeken op het water voorbijkomen. En dan droomde ik weg…. Wat zou ik daarvan kunnen maken?  Deze droom is werkelijkheid geworden.