Levertijd Sieraden is een week. Bestelt u een product van zeil, dan neem ik na bestelling contact met u op om af te stemmen over leveringstijd.

Petra: “Ik heet je van harte welkom op de website bij 5VOET. De site dient vooral om je een beeld te geven van de mogelijkheden. Alles wordt op maat gemaakt na bestelling. Om de keuzes & bestelling wat makkelijker te maken heb ik een aantal “standaard” producten met prijzen in de webwinkel staan. De items die direct leverbaar zijn, zijn producten die ik als voorbeeld heb vervaardigd. Neem gerust contact op of maak een afspraak om je wensen te bespreken.” 

WEBWINKEL

WIE IS 5VOET

Ha! Ik ben Petra Sonnenberg – van Riet. In 2020 hebben we de binnenstad van Middelburg verruild voor het dorpse Sint Laurens waar we met ons viertjes wonen. In 2016 begon ik met het maken van tassen aan de eetkamertafel in de woonkamer. In Sint Laurens hebben we de voormalige garage verbouwd tot atelier en heb ik daar mijn eigen werkruimte. 

Ons gezin heeft één grote gezamenlijke passie: ZEILEN! En zo is 5VOET ontstaan. Het begon met een oude fok. Deze wilde ik gebruiken om het lelijke plafond mee te gaan bekleden in de babykamer. Dat bleek in de praktijk geen goed plan.

Bij wijze van experiment heb ik het zeil onder de naaimachine gelegd en warempel ontstond daar het de eerste opbergbak (die we nog steeds gebruiken). Dat smaakte naar meer en al snel volgde een boodschappentas, handtas en poefje. 

Alles wat 5VOET maakt, heeft een nautisch karakter. In de watersport duidt de hoeveelheid VOET de lengte van de boot aan. En aangezien mijn lengte ongeveer overeenkomt met 5VOET, werd dit de naam van mijn bedrijfje. 

Echter maak ik niet alleen producten van oud zeil. 5VOET staat namelijk ook voor nautische sieraden en die vormen een belangrijk onderdeel van het assortiment. Hoe is dat zo gekomen? De tassen hangen sinds een paar jaar bij Lieve-Lings. Zij organiseerden in september 2017 een workshop-weekend waarin ik een workshops mocht verzorgen. Dat werd een workshop armbanden knopen. En van het een kwam het ander. Inmiddels zijn de armbanden en accesoires van koord niet meer weg te denken uit de collectie. 

2 reacties

 1. Hoi Petra

  Lang geleden hebben wij samen gewerkt. Jij als ergotherapeut bij reigerbos en ik vanuit Atlaskidtech.
  In een van onze laatste ontmoetingen vertelde je dat je van zeildoek nieuwe dingen maakt.
  Mijn vader heeft momenteel oude zeilen liggen waar hij vanaf wil en daarbij moest ik aan jouw bedrijf denken.

  Kan jij nog oude zeilen gebruiken of heb je genoeg voorraad?
  Hij zou het leuk vinden om er een tas voor terug te krijgen verder is hij blij als ze nog ergens voor gebruikt worden.

  1. Hoi Veerle, Ik weet nog wie je bent hoor! Wat leuk dat je me hebt gevonden. Momenteel heb ik voldoende wit zeildoek liggen op zich. Weet alleen niet of er speciaal doek bij zit? Hoor het wel.
   Groet, Petra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.